EXPLOSIONS IN THE SKY – INSTÄLLD

Konserten med Explosions in the Sky den 9 maj är inställd

 

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Explosions in the Skys konsert på Münchenbryggeriet i Stockholm den 9 maj, utan konserten kommer att ställas in. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna.
Vi följer fortsatt utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer noggrant.

 

Köpta biljetter återlöses automatiskt. Samtliga biljettköpare kommer att kontaktas via mail.

 

 

”Our band turns twenty years old this year and to celebrate we’re going to be playing some shows this coming Fall. We hope to see some of you out there. And thanks so much for sticking with us for so long. We truly appreciate it.” – Explosions in the Sky

Ända sedan början av 2000-talet har Explosions in the Sky tonsatt vår vardag med det episka och dramatiska. Under åren har kvartettens arrangemang framstått som långa verk, filmer att överväldigas av, litterära epos att gömma sig i. Ständigt har bandet utforskat musikens cineastiska kvalitéer genom att röra sig mellan olika akter, teman och känslor. Där andra band kanske använder sången eller texten för att införliva det emotionella, har det just varit i avsaknaden av sång som Explosions in the Sky skapat sina mest känslomässiga stunder – där varje ton och anslag berättat sin egen saga. I år firar Explosions in the Sky 20 år som band med en omfattande turné som gör två nedslag i Sverige – 7 maj på Pustervik i Göteborg, och 9 maj på Münchenbryggeriet i Stockholm. Biljetterna släpps fredag 6 september klockan 10.00 via Luger.se

Det är svårt att uppskatta vilken verkan albumet The Earth is Not a Cold Dead Place hade på musiklandskapet när den släpptes år 2003. Om postrocken tidigare varit ett ytterkantsfenomen, lyckades Explosions in the Sky sätta genren på kartan och till synes definiera en ny generation av musik följande millennieskiftet. Medan akter som Godspeed You! Black Emperor, Sigur Ros och Mogwai utforskade de mörkare delarna av vårt psyke och samhälle, vägrade Explosions in the Sky att släppa taget om ljusglimtarna. Gruppens senaste album släpptes år 2016 till överväldigande positiv kritik. Med införlivandet av mer elektroniska element, en aggressivare ton och spår av math-rock, bevisade bandet att de är långt ifrån färdiga – världen och musiken är ständigt något som går att utforska och expandera.

Eventinfo

Titel EXPLOSIONS IN THE SKY – INSTÄLLD
Datum Lör 9 maj 2020
Tid 20:00
Insläpp 19:00
Ålder +18 år
Adress Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm
T-bana Mariatorget
Arrangör Luger

Kontakta arrangör

ÅLDERSGRÄNS

Åldersgräns 18 år gäller på samtliga konserter. Du måste således ha fyllt 18 år (ej året du fyller) för att bli insläppt. Vi säljer alkohol på samtliga konserter och kan därför inte göra undantag på åldersgränsen då det finns risk att vi förlorar vårt serveringstillstånd! Vi kontrollerar legitimation vid insläppet, men du kan även ombedjas att uppvisa legitimationen i baren.

Om arrangören säljer evenemangsbiljetter med lägre åldersgräns än 18 år, är det arrangörens uttalade ålder som gäller, även vid målsmans sällskap! Uttalad åldersgräns ändras ej med anledning av att Folkhälsomyndigheten klarlagt rekommendationer angående hög ljudvolym som Miljöförvaltningen kräver att arrangörer följer för att få upprätthålla sin verksamhet. Även om målsman säger sig ta ansvar för barnets hörsel, är det således inte möjligt för arrangören att lägga över ansvaret på besökaren enligt Miljöbalkslagen.

INFÖR BESÖKET

Vi öppnar dörrarna 1,5 timme – 1 timme innan evenemanget börjar. Vi strävar alltid efter att alla våra gäster ska vara inne i lokalen lagom till att huvudakten går på scen. Vi har nästan alltid slutsålda konserter och eftersom vi har en hög säkerhetsnivå kan inpasseringen ta längre tid än vanligt. Säkerhetskontroller genomförs vid entrén som en trygghetsskapande åtgärd. Kom därför i god tid samt vara redo med giltigt legitimation och biljett när du står i kön.

 

Münchenbryggeriet Event + Konferens är en kontantfri anläggning. Hos oss kan du betala med swish samt med alla kort såsom exemplevis Amex, Visa/Mastercard, Maestro, Diners etc. Observera dock att vi inte tar Rikskuponger.

 

Vi har alltid bemannad garderob vid publika evenemang. Garderobsavgiften är 40sek/person. För er säkerhet ombedes alla gäster att hänga in större väskor, ytterjackor och paraplyer.

 

Under våra publika evenemang finns det alltid en välkomponerad barmeny med enklare maträtter och snacks. Det finns sällan sittplatser i lokalen, så maten är anpassad att ätas minglande/stående. Visste ni att vi blivit ett bryggeri och tillverkar egen hantverksöl? Kom gärna i god tid och smaka våra egentillverkade ekologiska ölsorter.

 

Systemkamera och selfiepinne lämnas alltid hemma. Men för att ta reda på vad som gäller avseende fotografering under det evenemang du ska besöka, rekommenderar vi dig att kontakta arrangören för evenemanget. Du hittar kontaktuppgifterna till arrangörerna på respektive evenemangssida. Det är arrangören som avgör om fotoförbud råder, Münchenbryggeriet tar således inte dessa beslut.

 

I vissa fall tar bandet som säljer merchandise, endast kontanter. Hos oss kan du inte ta ut kontanter då vi är en kontantfri anläggning. Närmaste bankomat ligger i hörnet Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan, i anslutning till Handelsbanken.

 

Vi erbjuder generellt enbart ståplatser. Vid behov av sittplats hänvisar vi dig att köpa handikappanpassad biljett hos biljettombudet. Du som bokat denna biljett får då tillgång till en dedikerad yta för bättre sikt.

 

Det finns hiss från entréplan/foajén (plan 0) till konsertlokalen (plan 1).
Handikapptoaletter med skötbord finns också lättillgängligt på båda våningsplanen.

 

Har du inte fått svar på din fråga?

Läs våra vanligaste frågor och svar här >>

Hitta hit

Münchenbryggeriet ligger centralt beläget på Södermalm mitt i Stockholm.
Adress: Torkel Knutssonsgatan 2
T-bana: Mariatorget, uppgång Torkel Knutssonsgatan.

Hitta hit