Från bryggeri till modern mötesplats

Münchenbryggeriet är ett av Stockholms mest karaktäristiska inslag i stadsbilden. Samtidigt är det ett mycket uppskattat minnesmärke över en svunnen industriepok. Här tillverkades öl i över hundra år, till fromma för törstande stockholmare. Idag har vi återupptagit gamla traditioner och har ett microbryggeri med produktion av ekologiska hantverksöl. Men framförallt hjälper vi människor att mötas.

Här på Münchenbryggeriet anordnar vi konferenser, möten och event för 10-3500 deltagare. Vi förfogar över 23 historiska lokaler i toppskick. Lokalerna är ljusa, rymliga och moderna med en fantastisk utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och Gamla Stan. Det finns flera stora terrasser där gästerna kan ta en nypa luft i pauser eller till drinken.

När du väljer Münchenbryggeriet kan du vara säker på att få allt som krävs för ett riktigt lyckat arrangemang, den senaste tekniska utrustningen, vällagad mat från våra tre restaurangkök samt professionell och trevlig personal.

Hållbara möten är vår standard. Münchenbryggeriet har under många år arbetat aktivt med miljöfrågor. Det innebär bland annat att vi är Svanenmärkta inom kategorierna konferens och restaurang. Vi strävar efter att bidra till ett hållbart samhälle och vårt mål är att bli Sveriges mest hållbara mötesplats.

Svanenmärkt

Vi är sedan länge en Svanenmärkt anläggning för att kvalitetssäkra vårt miljöarbete.

> Läs mer om Svanen på deras hemsida

 

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till oss.

> till kontakt

Hitta hit

Här hittar du vägbeskrivning och leveransinformation till oss.

> till hitta hit

Om oss

Hållbara möten

Konferenser, mässor, middagar och resor ger ett avtryck på omvärlden som vi måste ta ansvar för. Vi strävar därför alltid efter att göra att så litet klimatavtryck som möjligt.

Vi är sedan länge en Svanenmärkt anläggning och vårt mål är att bli Sveriges mest hållbara mötesplats.

> Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Fest/middag

I våra lokaler avlöser festerna varandra och ingen dag är den andra lik. Från branschmingel till galamiddag eller festival. Många väljer att sätta ett tema, oftast efter säsong. Vi har tre restaurangkök där vårt fantastiska köksteam tillagar allt ni kan önska er. I våra flexibla lokaler är nästan allt möjligt, bara fantasin sätter gränsen.

> Våra 23 flexibla lokaler

Konferens/event

Våra kunder väljer oss på grund av flexibiliteten och den personliga men samtidigt historiska atmosfären som är unik för Münchenbryggeriet. Hos oss finns all kompetens som behövs för ett lyckat arrangemang. Oavsett storlek genomför vi varje event med samma goda service och höga kvalitet. Vi har 50 års erfarenhet av mötesplanering och genomförande, alltid skräddarsytt förstås.

> Våra 23 historiska lokaler

Publika event

Vi har lång erfarenhet av att arrangera publika evenemang, från festivaler till mässor och konserter. Många av våra kunder är återkommande, vilket vi ser som ett gott betyg. Ett axplock av våra återkommande publika event är Yoga Games, Stockholm Pride, Stockholm Ink Bash och Ostfestivalen. Flexibiliteten i våra lokaler gör att de lämpar sig lika väl för mässor som nattklubb.

> Våra publika event

Bryggeri

I över 100 år bryggdes det öl på Münchenbryggeriet. 2018 återupptog vi gamla traditioner och startade ett mikrobryggeri. Nu har en ny era börjat med hantverksmässig och ekologisk produktion av moderna och traditionella ölsorter.

I vår familj finns för tillfället 7 olika öl och utöver dessa brygger vi efter säsong och åt våra kunder. Naturligtvis arrangerar vi även ölprovningar och bryggerivisningar för både små och stora grupper.

> Vårt bryggeri

Våra kök

Vi har tre restaurangkök där vårt fantastiska köksteam tillagar allt från fika till galamiddag. För oss är det ingen skillnad att laga för 10 eller 1 000 personer. Vi väljer övervägande ekologiskt, närproducerat och växtbaserat. Genom att anpassa allt från menystruktur till upplägg på bufféer har vi minskat vårt klimatavtryck och matsvinn avsevärt.

> Våra tjänster

Historia

Det var grosshandelsbolaget C C Brusell & Co som i april 1857 började tillverka och sälja öl under namnet Münchens bryggeribolag efter den bayerska bryggeristaden. Bryggeriet låg då som nu vid Skinnarviken på Söder Mälarstrand, en plats som redan på 1600-talet var en viktig ankrings- och lastplats. Den höga och branta klippkusten öppnar sig här och man kunde ganska enkelt komma ner till stranden och därifrån frakta upp varor till Södermalm.

För bryggeriet var läget bra också med tanke på det stora behovet av is vid öltillverkningen. Man använde sig av sjöis direkt från Riddarfjärden för att kyla ner ölet vid jäsning och lagring. Brukligt var att det delades ut en sup till arbetsstyrkan såväl före arbetsdagens början, vid middagsrasten som efter arbetet. Och hade man ramlat i en vak fick man en extra sup mot förkylning.

> Münchenbryggeriets historia

Press

Nedan hittar du vårt presskit med vår logotyp, grafisk manual samt bilder som du gärna får använda både till tryck och webb. Glöm inte ange copyright Münchenbryggeriet vid användande av bilder. Behöver du mer material eller har frågor kontaktar du info@munchenbryggeriet.se.

> Ladda ner presskit

Märkningar & partners

Svanenmärkt

Vi är Svanenmärkta i kategorierna konferens och restaurang sedan 2012.

> Till Miljömärkning Sverige

Svenska Möten

Vi är medlemmar i Svenska Möten.

> Till Svenska möten

Sustainable Meet

Vi är en del av nätverket Sustainable Meet som verkar för att stärka och positionera Stockholm som en hållbar mötesdestination.

> Till Sustainable meet