FAQ

Här har vi samlat era vanligaste frågor. Hittar du inte svaret på just din fråga eller saknar du något kvarglömt? Maila oss på admin@m-b.se eller ring oss på tel. 08-658 20 00 så hjälper vi dig.

Biljettfrågor
På plats hos oss
Säkerhet
Tillgänglighet

 

Biljettfrågor

Vad har ni för åldersgräns?

Åldersgräns 18 år gäller på samtliga konserter om inget annat anges. Du måste således ha fyllt 18 år (ej året du fyller) för att få komma in. Vi kontrollerar legitimation vid insläppet. Då vi serverar alkohol på samtliga konserter kan du även behöva visa legitimationen i baren. Gå in på respektive evenemangssida för att se vilken åldersgräns som gäller för eventet du tänker besöka.

Det är arrangörens uttalade åldersgräns som gäller, även vid målsmans sällskap. Uttalad åldersgräns ändras ej med anledning av att Folkhälsomyndigheten klarlagt rekommendationer angående hög ljudvolym som Miljöförvaltningen kräver att arrangören följer för att få bibehålla sin verksamhet. Även om målsman säger sig ta ansvar för barnets hörsel, är det således inte möjligt för arrangören att lägga över ansvaret på besökaren enligt Miljöbalkslagen.

 

Var köper jag biljett till evenemangen?

Biljetter till evenemang säljs via auktoriserade biljettombud som länkas via våra evenemangssidor. Vi rekommenderar att du endast köper biljetter via auktoriserade ombud.

 

Kan jag köpa biljett på plats?

Om konserten inte är slutsåld säljer vi biljetter i entrén. Tänk dock på att förköpspriset ofta är lägre än biljettköpet i entrén.

På plats hos oss

När öppnar insläppet?

Vi öppnar dörrarna 1,5 timme – 1 timme innan evenemanget börjar. Vi strävar alltid efter att alla våra gäster ska vara inne i lokalen lagom till att huvudakten går på scen. Säkerhetskontroller genomförs vid entrén som en trygghetsskapande åtgärd. Kom därför i god tid samt vara redo med giltigt legitimation och biljett när du står i kön.

 

Kan jag betala med kort och kontanter hos er?

Münchenbryggeriet Event & Konferens är en kontantfri anläggning. Hos oss kan du betala med swish samt med kontantkort, som; Amex, Visa/Mastercard, Maestro, Diners mfl. Observera dock att vi inte tar Rikskuponger.

I vissa fall tar bandet som säljer merchandise endast kontanter. Närmaste bankomat ligger i hörnet Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan, i anslutning till Handelsbanken.

 

Finns det garderob och mat-/dryckesförsäljning?

Vid publika evenemang erbjuder vi alltid bemannad garderob samt en välkomponerad barmeny med enklare maträtter och snacks. Det finns sällan sittplatser i lokalen, så maten är anpassad att ätas minglande/stående. Visste ni att vi blivit ett bryggeri och tillverkar egen hantverksöl? Kom gärna i god tid och smaka våra egentillverkade ekologiska ölsorter.

Garderobsavgiften är 40sek/person och ingår generellt inte i evenemangsbiljetten. För er säkerhet ombedes alla gäster att hänga in större väskor, ytterjackor och paraplyer.

 

Får jag ta med mig min kamera?

Systemkamera och selfiepinne lämnas alltid hemma. Men för att ta reda på vad som gäller avseende fotografering under det evenemang du ska besöka, rekommenderar vi dig att kontakta arrangören för evenemanget. Du hittar kontaktuppgifterna till arrangörerna på respektive evenemangssida. Det är arrangören som avgör om fotoförbud råder, Münchenbryggeriet tar således inte dessa beslut.

 

Om jag tappat/saknar något?

Har du tappat/glömt kvar något i våra lokaler, ber vi dig kontakta vår växel på tel. 08-658 20 00. Växeln  är öppen helgfria vardagar mån-fre mellan kl 09:00-16:00. Behöver du komma i kontakt med oss övrigt tid, går det givetvis bra att maila till admin@m-b.se. Se då till att lämna fullständig information om det du saknar samt ange evenemangets datum och namn. Vi kan ej garantera att kvarglömda saker hittas. Upphittade värdesaker lämnas in till polisen två veckor efter evenemanget, övrigt kvarglömt sparas hos oss i 3 veckor innan det skänks till välgörande ändamål.

Säkerhet

Varför sker visitering?

Visitering genomförs vid entrén för din och andras säkerhet med syfte att hindra att otillåtna föremål tas in i evenemangslokalen.

 

Vilka föremål får jag inte ta med mig in i konsertlokalen?

Otillåtna eller allmänfarliga föremål såsom vapen, vassa föremål, alkohol, flaskor och laserpekare får inte medtas in i lokalen. Inte heller systemkameror eller selfiepinnar är tillåtna. Skrymmande föremål som ryggsäckar, stora väskor och paraplyer ska hängas in i garderoben.  Vi ansvarar inte för lösa föremål som lämnas i eller utanför evenemangslokalen.

 

Tillgänglighet

Finns det platser för rörelsehindrade?

Vi erbjuder generellt enbart ståplatser. Vid behov av sittplats hänvisar vi dig att köpa handikappanpassad biljett hos biljettombudet. Du som bokat denna biljett får då tillgång till en dedikerad yta för bättre sikt.

 

Finns det hiss och handikapptoalett?

Ja, det finns hiss från entréplan/foajén (plan 0) till konsertlokalen (plan 1).
Handikapptoaletter med skötbord finns också lättillgängligt på båda våningsplanen.

 

Finns det parkeringsplatser?

Det går bra att parkera utmed Torkel Knutssonsgatan (ca 100 parkeringsplatser i båda färdriktningar), Söder Mälarstrand (ca 50 parkeringsplatser utmed kajen) och vid närliggande gator. Vid Torkel Knutssonsgatan är det taxeområde 3 vilket våren 2020 innebär följande priser*.

Vardag: 15kr/h mellan kl 07:00-19:00
Dag före helgdag: 10kr/h mellan kl 11:00-17:00
Övrig tid: Ingen avgift

* >Se senaste prisuppdateringen här