Vårt bryggeri

På Münchenbryggeriet bryggdes det öl i över hundra år. 2018 återupptog vi gamla traditioner och startade ett mikrobryggeri intill vår lokal Sjösidan på Söder Mälarstrand.

Under ledning av vår fantastiska bryggmästare Stefan Risberg producerar vi ekologisk hantverksöl. Vår ölfamilj består just nu av 7 traditionella och moderna ölsorter och ovanpå det brygger vi efter säsong och tillsammans med våra kunder.

NYHET! Nu finns 2 av våra ölsorter, Hoppy Kveik IPA & Hoppy Lager, på Systembolaget på Rosenlundsgatan, Folkungagatan och Långholmsgatan. Därtill säljer vi vår folköl Session IPA på ICA Aptiten, ICA Esplanaden samt hos Epiceriet.

Vårt bryggeri

Mer närproducerat än så här blir det inte

2018 byggde vi ett mikrobryggeri. I vår strävan att göra vår verksamhet bättre och mer hållbar var det ett naturligt steg. Vi ville helt enkelt erbjuda våra kunder fantastisk öl, med ekologiska råvaror och utan transporter. Uppstarten kunde inte gått bättre, faktum är att efterfrågan varit större än vad vi har kapacitet att producera. Målet nu är att utöka produktionen så vi kan leverera ännu mer god och omsorgsfullt producerad öl.

Vår öl

Vår ölfamilj består just nu av 7 traditionella och moderna ölsorter och ovanpå det brygger vi efter säsong och tillsammans med våra kunder.

bryggeriaktiviteter

Ölprovning & bryggerivisning

I våra skräddarsydda visningar dyker vi ner i ölets och Münchenbryggeriets spännande historia i kombination med en ölprovning. Vi skräddarsyr alltid våra provningar, utifrån situation och hur många ni är. Fokus under provningen ligger på avsmakning av våra egna ölsorter. Vår rutinerade bryggmästare förklarar hur smaksinnet fungerar och hur vi ska tänka när vi matchar mat och dryck. Han delar även med sig av kuriosa om respektive öl så som skillnad i produktion, råvaror och dylik. Vi har upplägg som funkar oavsett storlek på grupp. Vid mindre grupper avslutar vi med en bryggerivisning om ni vill.

Brygg egen öl

Nä ni bokat ett event hos oss hjälper vi er gärna att brygga en alldeles egen öl. Framställningen i sig blir en aktivitet som prövar er som team när det kommer till smak, beslutsfattning och kreativitet. Vi bjuder in en mindre grupp till en workshop med visning av bryggeriet, ölprovning och genomgång av bryggprocessen. Därefter är det dags för en djupdykning i smakerna under guidning av vår bryggmästare Stefan Risberg tar ni fram ert unika recept. När ni bestämt hur er öl ska smaka går ni loss på färger och typsnitt i er jakt på den perfekta etikettdesignen. Vill ni så deltar ni även i bryggning och/eller tappning.

Hallå!

Vill du veta mer om vårt bryggeri eller våra bryggeriaktiviteter? Tveka inte att kontakta oss!

Mhy Fager
Säljare

Möjlighet till kontakt

Ölbryggning i korthet