Pop upcycling

Pop up-studio för återbruk öppnar i Münchenbryggeriet

HearteartH Lab öppnar en innovativ POP-UPCYCLINGstudio i anrika Münchenbryggeriet. Industridesignern Marie-Louise Hellgren bygger tillsammans med sitt team upp en kreativ hub under maj-augusti 2020. Ett hållbart initiativ som ska inspirera och ge hopp, mitt i krisen.

Pop upcycling

Om studion

Industridesignern Marie-Louise Hellgren är en kreativ själ som brinner för återbruk. Just nu är hon mitt uppe i att förvandla den 250 kvadratmeter stora konferenslokalen Nobelterrassen till en studio och verkstad för återbruk. Hon gör det tillsammans med sitt kreativa team bestående av en inredningsarkitekt, en cirkulär affärsrådgivare, en möbelsnickare, en praktikant från Beckmans och en motiondesigner. Detta Kreativa Lab kommer vara öppet från nu till augusti 2020.

Öppen studio på onsdagar

Onsdagar är studion öppen för besök kl 9.00-17.00. Övriga tider efter ök, kontakta Marie-Louise Hellgren.
Nobelterrassen, Söder Mälarstrand 27 B, plan 7.

Med återbruk i centrum

Teamet arbetar med en hållbar verksamhet där skapande av återbrukat material står i centrum. Marie-Louise Hellgren arbetar med allt från träspill och tegel till airbagväv. Labbet kommer också innehålla en mobil utställning på temat återbruk, som utvecklas och transformeras under tiden. 

– Vi kommer bjuda in till möten och det här hoppas jag blir startskottet på fler cirkulära projekt framöver, säger Marie-Louise Hellgren. 

– Men det större syftet är att inspirera och skapa hopp inför framtiden, konstaterar hon när vi möts utomhus på terrassen, som bjuder på en av de vackraste utsikter över Riddarfjärden.
– Här ute kommer vi varva yogapass, varje fredag kl 9.00, med olika former av enklare tillverkning, mer hands-on-arbete.

– Vi tar gärna emot material. Allt är av intresse så länge det inte är giftigt. Det är bara att kontakta mig, fortsätter Marie-Louise Hellgren. 

Nobelterrassen

En unik lokal mitt i Stockholm, men den vackraste av utsikter. Här arrangeras vanligen konferenser och fester, men nu omvandlas lokalen som även innefattar en stor terrass till en pop up med fokus på återbruk. Att Münchenbryggeriet är en plats för upcycling är för oss helt naturligt och i linje med våra värderingar och tro på återbruk.

> Läs mer om Münchenbryggeriets hållbarhetsarbete här
> 23 flexibla eventlokaler

Ett sätt att ställa om

Münchenbryggeriet, som är en Svanenmärkt anläggning sedan 2012, har jobbat aktivt med hållbarhetsfrågor under en lång tid. Faktum är att byggnaden i sig är ett slags återbruk eftersom det räddades av folket från att rivas av Stockholms stad 1976.

– Projektet ligger helt i linje med vår vision att vara en hållbar mötesplats och kommer som en ljusglimt när vår huvudverksamhet mer eller mindre står på paus, konstaterar Jonas Henriksson, verksamhetschef på Münchenbryggeriet.

– Vi hoppas att det här ska öppna dörrarna för fler samarbeten och nya initiativ. Att hyra ut våra lokaler under längre tid är helt nytt för oss och unikt för lokaler av den här storleken.

För Münchenbryggeriet Event & Konferens är det här ett sätt att ställa om verksamheten när konferensverksamheten är hårt drabbad av coronapandemin.

– Vi ser ändå ljust på framtiden. Vi sitter alla i samma båt och nu måste vi arbeta oss ur det här samtidigt som vi har en chans att förbättra och effektivisera vår verksamhet, avslutar Jonas Henriksson.

Marie-Louise Hellgren

Marie-Louise Hellgren är utbildad industridesigner på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet. Hon arbetar som Creative Director och är grundare av HearteartH Lab, som formger möbler och tillverkar föremål av spill från nyproduktion eller överblivet spillmaterial. Flera av Marie-Louise Hellgrens produkter finns representerade på Nationalmuseum och har uppmärksammats internationellt, bland annat pallen Lilla Snåland gjord helt av spill från tillverkningen av Malmstens stol Lilla Åland.

 

Kontakt

Marie-Louise Hellgren
Creative Director
HearteartH Production
info@marielouisehellgren.com
Tel: +46 (0)70-419 84 54, +46 (0) 8-645 33 00

Mer info

Beskrivning om Upcycling/återbruk
gogreendesign.se/upcycling-kreativt-aterbruk/

instagram
marielouisehellgren

 

Pressbilder

popupcycling-pressbilder