Från bryggeri till konferensanläggning

Münchenbryggeriet är ett av Stockholms mest karaktäristiska inslag i stadsbilden. Samtidigt är det ett mycket uppskattat minnesmärke över en svunnen industriepok. Här tillverkades öl i över hundra år och sista flaskan fylldes så sent som 1971. Som mest hade Münchenbryggeriet en kapacitet av 60 000 flaskor öl i timmen. Under 1971 – 72 flyttade en del småindustrier, kontor och framför allt fritidsverksamheter in i de gamla bryggerilokalerna. Mälarsalens danser, kurser och festvåningsverksamhet blev kända för en bred allmänhet. 
 
Sedan 2007 är AFA Fastigheter ägare av Münchenbryggeriets byggnader, som under de senaste åren genomgått en omfattande renovering. Utöver vår konferensanläggning finns flera moderna kontorslokaler för verksamheter inom bl.a. IT, mode, media, kultur och resor. 
 
Münchenbryggeriet AB drivs idag av Fredrik Scharp (VD) och Martin Lundberg (vice VD) tillsammans med ett kompetent team på ca 30 personer som jobbar heltid inom projektledning, kontor, kök, vaktmästeri och teknik. Utöver det jobbar ca 100 personer extra med allt runt omkring arrangemangen. 
 
I våra 23 unika lokaler på totalt 9000 m² träffas människor från hela världen för att konferera, fira samt bygga relationer och varumärken. Under ett år genomför vi i snitt 2,3 event per dag. Bredden på våra arrangemang är stor och det sporrar oss. Vi brinner för att skapa de perfekta evenemangen och förverkliga våra kunders ibland galna och fantastiskt roliga idéer. 
 
Münchenbryggeriet har under många år arbetat aktivt med miljöfrågor. Det innebär bland annat att vi är Svanenmärkta inom kategorierna konferens och restaurang. Vi strävar efter att bidra till ett hållbart samhälle och vårt mål är att bli Sveriges mest hållbara mötesplats.